De laatste bloementrends van 2022

In 2022 zijn er een aantal opvallende bloementrends te zien. Tropische bloemen, zoals orchideeën, anthuriums en protea's, zijn populair en worden gebruikt om kleurrijke en opvallende boeketten te maken. Klimplanten zijn ook een grote trend, met klimop, wijnstokken en jasmijn die populair zijn voor het toevoegen van een natuurlijke en groene touch aan je tuin of interieur.

Wildflower boeketten

Wildflower boeketten zijn ook een grote trend in 2022. Deze boeketten zijn samengesteld uit verschillende soorten wilde bloemen die in de natuur voorkomen, wat resulteert in unieke en speelse boeketten die perfect zijn voor informele gelegenheden. Dried blooms, of gedroogde bloemen, zijn ook populair en worden gebruikt om opvallende decoraties te maken.

Seizoensgebonden boeketten

Een andere opvallende trend is de groeiende populariteit van seizoensgebonden bloemen. Steeds meer mensen zijn op zoek naar bloemen die passen bij het seizoen, of het nu gaat om klassieke herfstbloemen zoals chrysanten en dahlia's of zomerse bloemen zoals zonnebloemen en dahlia's. Deze bloemen zijn vaak makkelijker te verkrijgen en duurzamer dan exotische bloemen die alleen beschikbaar zijn in bepaalde delen van het jaar.

Tot slot is er de toenemende focus op duurzaamheid en lokale bloemen. Steeds meer mensen willen bloemen kopen die duurzaam zijn geteeld en die steun geven aan lokale boeren en bloemisten. Dit betekent dat bloemen die lokaal geteeld zijn en die in het seizoen verkrijgbaar zijn, steeds populairder worden.

In het algemeen zijn er veel opvallende bloementrends te zien in 2022, van exotische tropische bloemen tot seizoensgebonden en duurzame bloemen. Of je nu op zoek bent naar iets kleurrijks en opvallends of iets natuurlijks en groens, er is genoeg keuze om aan al je bloemenwensen te voldoen.

Bent u op zoek naar 1 van deze trends? Vraag het ons team – Voogsgerd Bloemen Enschede